Tutorial : Blockquote (Template Designer)

1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Ctrl+F, cari code ni
/* Headings
Kalau korang tengok full code die macam kat bawah ni.
Code 1 :
/* Headings
----------------------------------------------- */

3. Jumpa tak? Dah jumpa, korang copy pulak code kat bawah ni

.post blockquote {
background:#ff3399;
padding: 5px;
Border: 3px solid #ffffff;
colour:#FFFFFF;
}

4. Paste code yang di-copy tu kat bawah code 1 tadi.

5. Jom buat kacau. Mwahahaa. Oke jom adjust.

Tulisan kaler kuning untuk kaler background blockquote korang.
Border, macam biase ;
- 3px untuk ketebalan.
- solid untuk jenis border. Boleh pilih solid, dotted atau dashed.
- tulisan kaler hijau tu untuk kaler border.

6. Save =)

Tutorial tambahan :

Kalau nak background bercorak untuk blockquote korang, gune code kat bawah ni.

.post blockquote {
background: url('URL BACKGROUND');
padding: 5px;
Border: 3px solid #ffffff;
colour:#FFFFFF;
}

Tulisan kaler kuning tu tukar dengan URL background korang. Boleh cari sini.

Kalau nak cantikkan lagi, boleh tambah code bentuk border. Boleh tengok sini macam mane nak buat. Kalau tak paham, jangan segan, tanye je :)

-Happy Trying-