Posts

Showing posts from May, 2011

The Last Entry He Become 'Kiseop'

Image
image from here
Mood aku memang down gila sekarang ni. Dunia stalking aku dah tak fun macam dulu. I just don't get it, kenape die nak marah kalau aku suka die? Cuma suka, tak pernah pulak desperate nak mintak die jadi boyfriend segala bagai, TAK! Aku takdelah pulak desperate nak jadi stalker die doploh empat jam, kacau die, hantar mesej gedik-ala-mak-nyah, hee aww~ No handphone die pun takde. OK itu sebab takde orang yang baik nak bagi no die. Tapi kalau ade no handphone die pun, aku takkan hantar mesej-mesej gedik gitu.
Lepas kawan perempuan die tahu yang aku suka die, semua jadi tak fun. Confirm kawan perempuan die and gang die cakap saye ni tak sedar diri sebab suke kat orang yang tergolong dalam golongan jejaka terhandsome sekolah sedangkan aku tergolong dalam golongan yang tak dikenali dan hodoh di sekolah. Hey you. You misunderstood me. I just like him for his Kiseop's look-alike.
oppa I need you right now :(
Fine, die takkan jadi 'Kiseop' lagi. Perangai die seb…

Tutorial : Image Opacity Effect

Image
image from here
Esok ade exam sivik tapi still menghadap laptop. Oke lepas ni nak belek buku teks sivik :p


Masa untuk tutorial. This time nak ajar korang buat image opacity effect kat blog korang. Hoho suke tak suke tak? Ok tak suke. You all tau tak ape bende image opacity effect tu? Kalau yang dah tau, sila main jauh-jauh. Kalau yang tak tau, boleh datang dekat tapi jangan pegang-pegang ok. Boleh pandang-pandang, jangan pegang-pegang *sudah mula mengarut.
Image opacity effect ni ade 2 jenis tau. Tau tak tau tak? Haa tak tau kan :p
Jenis pertama : Bila korang letakkan cursor mouse kat gambar, die jadi pudar. Jenis kedua : Bila korang letakkan cursor kat gambar yang pudar, die jadi terang dan jelas.
Ok I sudah inform jenis-jenis die, sekarang jom tengok cara-cara die ;
Step 1 Dashboard > Design > Add Gadget > Html/Javascript
Step 2 Copy salah satu kod effect yang korang nak gune dan pastekan kat kotak gadget Html tu.
Ni kod effect yang pertama : <style>
/* ----- Image opacity effect…